Zoek
Terug gaan

Bekroond met goud

Bekroond met goud

Het is zoet, zacht, plakkerig en het allerlekkerste met Zwitserse room erin. Weet jij al waar dit over gaat? We hebben het natuurlijk over de echte Zeeuwse bolus. De lekkerste bolussen / of gevulde bolussen vind je bij ons!

Met goud bekroond

Het exacte recept is natuurlijk geheim, maar de Zeeuwse bolus bestaat uit lange brooddeegstukken die door suiker en kaneel gehaald worden en vervolgens opgerold tot de karakteristieke bolusvorm. Dit jaar heeft het Nederlands Bakkerij Centrum onze bolus met goud bekroond. Daarbij is gelet op kleur, structuur, eeteigenschappen en natuurlijk smaak.

Ultieme bolus

Onze bolus is mooi rond met op de bovenkant een licht krokant suikerlaagje en een heerlijk plakkerige, licht gekarameliseerde onderkant. Extra lof is er voor onze jikkemiene, de gevulde bolus. Als je echt de ultieme bolus wilt proeven, kies je voor deze heerlijke met Zwitserse room gevulde variant.

Handwerk

Het maken van een bolus is handwerk. Bakker Frank leerde de techniek van zijn vader Jan en weet precies welke grondstoffen en bereidingswijze het lekkerste resultaat geven. Maar ook de bakkersbranche heeft te maken met personeelstekorten en daarom ging Frank op zoek naar een manier om het productieproces minder arbeidsintensief te maken. Natuurlijk zonder concessies te doen aan de kwaliteit. En dat is gelukt.

Boluslijn

Inmiddels draait de boluslijn op volle toeren. Eerst worden van een groot stuk deeg kleinere bolletjes gemaakt, die vervolgens uitgerold worden. Daarna worden ze door de bruine suiker gerold en als perfect gesuikerde deegstukjes klaargelegd voor de bakker, die er op ambachtelijke manier met de hand een bolus van maakt. Een ideale combinatie dus van moderne hulpmiddelen en ouderwets handwerk.

Eten met je handen

Wil je zo’n heerlijke met goud bekroonde Zeeuwse bolus serveren bij de koffie? Je haalt ‘m bij een van onze negen winkels, en – heel belangrijk: je eet ‘m met je handen. Voel en proef de kleverige liefde, waarbij je je vingers mag, nee moet aflikken.

Opmerkingen
Plaats uw commentaar Sluiten